بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه

 

پس از یک روز کاری سخت و یا حتی یک روز تعطیل در کنار خانواده اولین محلی که همه دوست دارند در آن حضور داشته باشند خانه است. از ابتدای تاریخ خانه محل آرامش بوده و تمام انسان‌ها همیشه در تلاش بوده­اند تا مأمن هرچند کوچک خود را به زیبایی و با ترکیب رنگ دلخواه بیارایند و این موضوع از دغدغه‌های همیشگی بشر بوده است؛ به همین دلیل با گذشت زمان راهکارهای جدیدتری برای چیدمان هرچه بهتر دکوراسیون خانه مطرح می­شود.

در چیدمان خانه مسائل بسیار زیادی دخیل هستند که سبب زیبایی و دل‌نشینی محیط آن می­شوند که یکی از آن‌ها و شاید به‌ جرأت بتوان گفت که مهم‌ترین آن­ ها ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه است؛ چرا که بهترین و گران‌ترین اثاثیه و لوکس‌ترین لوازم در بزرگ‌ترین خانه‌ها اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را به‌کل از دست خواهند داد.

از طرفی اگر کمی با روانشناسی رنگ‌ها آشنا باشید قطعاً این موضوع را به‌خوبی می­دانید که رنگ‌ها چه تأثیرات شگفت و معجزه‌آسایی بر روح و روان و خلق و خوی انسان‌ها دارند. هرچند انتخاب رنگ برای وسایل منزل مسئله‌ای کاملاً سلیقه‌ای ­است و به علایق و خواسته­‌های فرد بستگی دارد اما رعایت برخی نکات به این هدف کمک شایانی خواهد کرد؛ از این رو در این بخش قصد داریم تا با چند توصیه شما را در انتخاب بهترین ترکیب رنگ‌ها یاری کنیم.

 

خونمونو چه رنگی کنیم؟ 

این سوال یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که در خدمات  مشاوره دکوراسیون داخلی خانه  پرسیده می شود. برای پاسخ به این سوال ایتدا باید با معنا و مفهوم هر رنگ آشنا شوید تا بدانید که هر رنگ معنا و حس خاصی را تداعی میکند، استفاده از چرخه رنگ و تلفيق آن‌ها با یکدیگر میتواند در انتخاب رنگ خانه مناسب با روحیه و سلیقه شما بسیار کارآمد باشد، بنابراین براي تغيير دکور و رنگ آمیزی مجدد خانه خود بايد بتوانيد انتخاب رنگ تلفیقی داشته باشید.

انتخاب رنگ‌های گرم و سرد در رنگ آمیزی خانه

رنگ های گرم در طراحی خانه و طراحی نمای ساختمان باعث افزایش آدرنالین در خونه و ایجاد حس گرما در افراد منزل میشود، استفاده از این رنگ ها معمولا خانه ها را شلوغ و پرتر نشان میدهد، رنگ های گرم احساسات بیشتری را در افراد ایجاد کرده و شامل: قرمز، زرد و نارنجي و قهوه ای میشوند

چگونه رنگ مناسب برای دکوراسیون خانه انتخاب کنیم؟

در انتخاب ترکیب رنگ در دکوراسیون خانه متناسب بودن رنگ وسایل و محیط ازجمله کف‌پوش، دیوارها، پرده، کابینت و لوازم منزل ضروری است. علاوه بر این، در انتخاب رنگ باید به سبک طراحی محیط، نوع کاربری، سن و جنسیت افراد ساکن و ابعاد خانه توجه داشت.

شاید در گذشته چندان شاهد استفاده از رنگ‌های روشن و به ‌اصطلاح شاد در چیدمان خانه‌ها نبودیم اما امروزه می­توان گفت محدودیتی برای ترکیب رنگ دکوراسیون منزل وجود ندارد به ‌شرط آنکه رنگ­های انتخاب‌شده متناسب باشند. اولین نکته‌ای که در مورد ترکیب رنگ‌ها باید در نظر گرفت دسته‌بندی رنگ‌ها به دو گروه اصلی و فرعی و به کار بردن رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر است.

در این تقسیم‌بندی سه رنگ اصلی وجود دارد و باقی رنگ‌ها از ترکیب این سه رنگ اصلی به دست می‌آیند. زرد، قرمز و آبی رنگ‌های اصلی هستند و رنگ‌های دیگر مانند نارنجی (ترکیب زرد و قرمز)، سبز (ترکیب زرد و آبی)، بنفش (ترکیب قرمز و آبی) و … رنگ‌های فرعی را تشکیل می‌دهند.
دانستن همین نکته کافی است

تا بتوان هر رنگ­ را در کنار مکمل خود قرار داد. تشخیص مکمل رنگ‌های اصلی نیز با توجه به رنگ‌های فرعی که از ترکیب رنگ‌های اصلی به دست می‌آیند کار ساده‌ای است. در واقع مکمل هر رنگ اصلی دو رنگ اصلی دیگر و ترکیب آن دو است. به عنوان مثال رنگ قرمز و زرد و ترکیب آن‌ها یعنی نارنجی مکمل‌های رنگ آبی هستند.

انتخاب رنگ اولین قدم برای داشتن دکوراسیونی زیبا است. لوکس‌ترین لوازم اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند جلوه و زیبایی خود را از دست خواهند داد.

 

قانون ۶۰-۳۰-۱۰

در انتخاب ترکیب رنگ دکوراسیون منزل با پیروی از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ یک ترفند حرفه‌ای برای داشتن بهترین ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون خانه است. طبق این قانون هنگام انتخاب رنگ برای یک محل رنگ‌ها با این نسبت تقسیم می­شوند:

۶۰ درصد رنگ قالب، ۳۰ درصد رنگ‌های ثانویه و ۱۰ درصد رنگ‌های فرعی
برای توضیح بیشتر این مسئله یک کت و شلوار مردانه را در نظر بگیرید، ۶۰ درصد از کل لباس را کت و شلوار، ۳۰ درصد آن را پیراهن و ۱۰ درصد آن را کراوات تشکیل می­دهد. اگر همین قانون را برای انتخاب ترکیب رنگ‌ها به کار ببریم دیوارها و کف‌پوش ۶۰ درصد، اثاث و لوازمی مانند مبلمان ۳۰ درصد و چیزهای فرعی‌تر مانند گلدان، مجسمۀ یا هر وسیلۀ تزیینی دیگر ۱۰ درصد از رنگ محیط را در بر می‌گیرد.

 

تغییر ابعاد خانه با ترکیب رنگ مناسب

بله درست است! با انتخاب مناسب رنگ‌ها می‌توان ابعاد خانه را بزرگ‌تر و یا کوچک‌تر جلوه داد.

  • اگر خانه کوچکی دارید، استفاده از رنگ‌های تیره در چیدمان توصیه نمی­شود چرا که محیط را کوچک‌تر جلوه می‌دهد.
  • استفاده از رنگ‌های ملایم و روشن مانند سفید، خاکستری، سبز و آبی کمرنگ به‌ خصوص برای زمینه محیط را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد. اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان از رنگ‌های شاد در دکوراسیون استفاده کرد بلکه کاملاً برعکس برای جلوه دادن به این رنگ‌های خنثی، باید از وسایل رنگی استفاده کرد.

 

انتخاب رنگ زمینه خانه

دیوارها و کف‌پوش هر دو زمینۀ محیط محسوب می­شوند و انتخاب هوشمندانه رنگ برای آن‌ها سبب می‌شود تا دست شما در انتخاب رنگ برای سایر وسایل بازتر باشد. از همین رو بهتر است رنگی خنثی و ملایم برای آن­ها انتخاب کنید تا با سایر رنگ­ها به‌ راحتی هماهنگ و به‌ اصطلاح سِت شود.

این رنگ‌ها لزوماً سفید یا خاکستری نیستند بلکه استفاده از سایر رنگ‌ها با تناژی ملایم همین کارکرد را برای شما خواهد داشت. ضمن آنکه استفاده از رنگ‌های تند مانند قرمز و نارنجی روی دیوارها شاید در نگاه اول جذاب باشد اما پس از مدتی آزاردهنده خواهد رود، اما استفاده از این رنگ‌ها برای سایر وسایل مانند مبلمان در زمینه‌ای خنثی جلوۀ بیشتری خواهد داشت.

رنگ‌های خنثی و ملایم در زمینه محیط را بزرگ‌تر نشان­ می­دهند و باعث جلوۀ بیشتر سایر اثاثیه‌ می‌شوند.

 

رنگ‌های مناسب برای اتاق‌خواب

در انتخاب رنگ برای اتاق‌خواب دست شما بازتر است و می‌توانید با علایق و سلیقۀ خود رنگ‌ها را در کنار هم بچینید اما رعایت برخی نکات در این زمینه نیز به شما در داشتن انتخابی بهتر کمک خواهد کرد.

  • اولین مسئله توجه به این نکته است که اتاق‌خواب محلی برای استراحت است و باید فضایی آرامش‌بخش داشته باشد. به همین منظور استفاده از رنگ­های ملایم و آرام گزینۀ بهتری خواهد بود.
  • در مورد اتاق‌خواب جنسیت و سن نیز دخیل هستند. به طور مثال انتخاب رنگ سفید و صورتی ملایم برای اتاق یک پسر نوجوان برای او چندان خوشایند نخواهد بود. در حالی که صورتی رنگ موردعلاقۀ اغلب دخترهاست. پسرها نیز رنگ‌های تند و تیزی مانند قرمز، آبی و نارنجی را ترجیح می‌دهند.
  • در مورد ترکیب رنگ اتاق زوج‌های جوان نیز باید گفت که علیرغم محبوبیت رنگ قهوه‌ای در انتخاب سرویس خواب تزیین اتاق با رنگ سفید، تناژهای مختلف رنگ بنفش به‌ویژه یاسی و ترکیب آن‌ها نیز علاوه بر زیبایی سبب ایجاد فضایی دل‌انگیز شده و به داشتن خوابی آسوده کمک می‌کند.
  • ترکیب رنگ صورتی و سفید را نیز فراموش نکنید. ترکیب این دو رنگ با یکدیگر علاوه بر ایجاد فضایی رمانتیک و زیبا با روحیات خانم­‌ها سازگارتر است.­

رنگ‌های مناسب برای اتاق نشیمن

اتاق نشیمن اولین بخش خانه است که در معرض دید قرار دارد و اغلب بیش از سایر بخش‌های خانه کاربرد دارد؛ به همین جهت این بخش از خانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ترفندی که می‌توان به کار برد سِت کردن بخشی از دیوار یا کف‌پوش با وسایل است. این ترفند دکوراسیون منزل را بسیار شیک و جذاب می‌کند. البته به شرطی که تناسب ترکیب رنگ‌ها رعایت شود.

 

چه رنگ‌هایی را می‌توان در کنار هم استفاده کرد؟

صرف اینکه رنگی را دوست داشته باشیم برای به کار بردن آن در دکوراسیون کافی نیست. برخی رنگ‌ها نباید با هم ترکیب شوند زیرا باعث خستگی و آشفتگی ذهنی خواهند شد. به همین دلیل در این بخش چند توصیه برای داشتن بهترین ترکیب رنگ‌ها را به شما ارائه خواهیم کرد.

 

 

 

جمع‌بندی

  • همیشه سعی کنید وسایلی مانند فرش، پرده یا تابلو را به‌گونه‌ای انتخاب کنید که دارای ترکیبی از رنگ‌های موجود در دکوراسیون خانه باشد.
  • رنگ‌ها تأثیر فوق‌العاده‌ای روی روحیه و خلق و خوی انسان‌ها دارند، به همین دلیل از ترکیب رنگ­های خنثی بدون همراهی یک یا چند رنگ شاد و روشن در دکوراسیون بپرهیزید.
  • از ترکیب بیش از سه یا چهار رنگ در آرایه‌گری خودداری کنید چرا که شلوغ شدن محیط جلوۀ رنگ‌ها را از بین می‌برد.
  • اگر خانۀ کوچکی دارید از رنگ‌های تند و ترکیب چند رنگ در کنار هم خودداری کنید زیرا محیط را کوچک و خفه جلوه می‌دهد.
  • بهتر است برای دیوارها و کف‌پوش‌ها از رنگ‌های ملایم استفاده کنید تا سایر رنگ‌ها در محیط بیشتر جلوه کنند.
  • یکی از راه­هایی که می­­توان به محیطی با رنگ‌های سرد و خنثی روح بخشید استفاده از یک تابلو با ترکیب چند رنگ گرم است.
  • برای اجرای یک ترکیب رنگ حرفه­ای در دکوراسیون از قانون ۶۰-۳۰-۱۰ استفاده کنید.
  • شناخت رنگ­های اصلی و فرعی و رنگ­های مکمل و متضاد هریک در داشتن بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون بسیار مفید خواهد بود.
  • هرچند برای دوری از یکنواختی و روح بخشیدن به محیط استفاده از چند رنگ در دکوراسیون خانه توصیه می­شود اما به کار بردن بیش از حد رنگ­ها و بدون در نظر گرفتن هماهنگی آن‌ها با یکدیگر سبب بی­نظمی محیط و ایجاد احساس دل‌زدگی می­شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پر بازدید
×

مشاوره رایگان: هر سوالی داری بپرس

×