روش‌های اصولی بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه

برای بازسازی و نوسازی آزمایشگاه باید اصول زیر را به ترتیب در نظر داشته باشیم :

ایمنی

ایمنی اولین و مهم ترین اولویت کار در محیط آزمایشگاه است. رعایت اصل ایمنی  در مرحله نوسازی و بازسازی، برای تیم اجرایی و برای طراحی آزمایشگاه جدید و امنیت پرسنل آزمایشگاه از اولویت بالای برخودار می باشد .

اولویت بندی اهداف بازسازی

استاندارد آزمایشگاه

هر باز سازی اهدافی را دنبال می کند. لیستی از اهداف بازسازی استاندارد آزمایشگاه خود تهیه نمایید. این لیست باید با همفکری تیم اجرایی و مدیران آزمایشگاه، همچنین تکنسین های آزمایشگاه تهیه گردد. بطور کلی مهم ترین اهداف بازسازی آزمایشگاه می توان به افزایش بهره وری آزمایشگاه، صرفه جویی در هزینه های انرژی، مواد مصرفی و توسعه آزمایشگاه را نام برد.

سکوبندی آزمایشگاه

بدون شک یکی از مهمترین مراحل تجهیز یک آزمایشگاه مرحله سکوبندی و میزبندی آن بوده و بدیهی است رعایت اصول ایمنی، فنی و زیبایی، در طراحی و ساخت این دسته از تجهیزات موجبات ارتقاء سطح کیفی، افزایش راندمان و بهره وری در عملکرد آزمایشگاه ها را فراهم خواهد ساخت. این شرکت افتخار انجام پروژه های متعدد و موفق در حوزه های پتروشیمی – داروسازی – دانشگاهی – تحقیقاتی – مواد غذایی و دیگر صنایع را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه را دست‌کم نگیرید

آزمایشگاه‌ها ازجمله مراکز درمانی هستند که معمولاً مراجعه‌کنندگان زیادی با انواع و اقسام مشکلات دارند و طبیعی است که بسیاری از آن‌ها شرایط روحی نامطلوبی را تجربه می‌کنند؛ بنابراین اولین نکته در بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه، در نظر گرفتن شرایط روحی مراجعه‌کنندگان و تلاش برای طراحی محیطی برای ایجاد و القای احساس آرامش به مراجعه‌کنندگان است. به این منظور می‌توانید از رنگ‌های روشن در طراحی دکوراسیون آزمایشگاه بهره بگیرید، این رنگ‌ها محیط را تمیز جلوه می‌دهند. همچنین می‌تواند برای اینکه محیط را از یکنواختی خارج کنید از رنگ‌های گرم در اتاق انتظار استفاده کنید.

برای بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه به روش اصولی باید نقشه‌ی ساختمان توسط کارشناسان خبره‌ی طراحی داخلی به‌دقت بررسی شود تا علاوه بر این‌که مکان دقیق هر بخش را متناسب با شرایط محیطی تعیین کنند، بتوانند از مکان‌های در ظاهر بلااستفاده بهره ببرند. با این روش به‌صورت توأمان صاحب یک مطب شیک و مدرن و با فضاهای کاربردی بسیار می‌شوید.
برای مثال استفاده از طبقه‌بندی‌ها و قفسه‌ها به‌صورتی که از نمای بیرونی مشخص نباشند، از رایج‌ترین روش‌های است که برای بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه استفاده می‌شود.

استفاده از نور

استفاده از نورهای نقطه‌ای و چراغ‌های مخفی که در سقف تعبیه می‌شوند از مهم‌ترین کارهایی است که برای بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه باید از آن بهره بگیرید. با این روش فضای روشن و یک دستی ایجاد می‌شود که می‌تواند در ایجاد حس آرامش موفق‌تر عمل کند، توجه داشته باشید که بهتر است نورها رنگ طبیعی داشته باشند و از رنگ‌های شاد و گرم استفاده نکنید.

ازآنجایی‌که بخش آنالیز نمونه ازجمله قسمت‌های حساس و تخصصی یک آزمایشگاه به‌حساب می‌آیند، بهتر است پیش از بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه، از مسئول مربوطه مشاوره بگیرید تا بدانید جای درست هر وسیله کجاست و از عادت‌های رایج کارکنان بخش آنالیز نمونه باخبر شوید و بتوانید محیطی را طراحی کنید که بازده کار آن‌ها را بالا ببرد نه اینکه در کارشان اختلال ایجاد کند. برای مثال بعضی از وسایل آزمایشگاه باید کاملاً در دسترس باشد و جای دادن آن‌ها در قفسه‌های رنگی و زیبا تنها باعث سردرگمی کارشناسان آزمایشگاه می‌شود و روند کار را کند می‌کند.
بنابراین با مشاوره‌ی مسئول آزمایشگاه می‌توانید محیط زیبا و کاربردی را خلق کنید که کار کردن در آن برای کارشناسان آزمایشگاه لذت‌بخش باشد.

اتاق انتظار آزمایشگاه

ازجمله بخش‌هایی است که مراجعه‌کنندگان زمان زیادی را در آن می‌گذرانند؛ بنابراین در هنگام بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه باید به آن توجه ویژه‌ای شود.
بهتر است برای راحتی بیش‌تر مراجعه‌کنندگان از صندلی‌ها و مبل‌های راحتی استفاده کنید، همین‌طور توجه داشته باشید، ازآنجایی‌که آزمایشگاه‌ها در بیش‌تر روزهای سال شلوغ هستند، چیدمان صندلی‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که دسترسی مراجعه‌کنندگان به بخش‌ها مختلف آزمایشگاه را محدود نکند.
برای راحتی بیش‌تر استفاده از آب‌سردکن، لیوان یک بار مصرف، ماده ضدعفونی‌کننده، دستمال‌کاغذی، مجله و کتاب و… را فراموش نکنید.
میز پذیرش نیز بهتر است به‌صورت کانتر طراحی، و در ابتدای ورودی تعبیه شود تا دسترسی به آن برای مراجعه‌کنندگان راحتر باشد و تسلط مسئول پذیرش بر بخش‌های مختلف آزمایشگاه ساده‌تر باشد.

محیط نمونه گیری آزمایشگاه

درنهایت در هنگام بازسازی و تغییر دکور آزمایشگاه توجه ویژه‌ای بر طراحی اتاق نمونه‌گیری داشته باشید، بهتر است اتاق نمونه‌گیری خیلی شلوغ و پرزرق‌وبرق طراحی نشود تا بیمار دچار استرس نشود، همچنین تنها وسایل موردنیاز برای نمونه‌گیری باید در معرض دید بیمار باشد، نیازی نیست آرامش و تمرکز مراجعه‌کننده با کوهی از تجهیزات به هم بریزد. به همین منظور می‌توان از طبقه‌بندی‌ها استفاده کرد تا تجهیزات اضافی را در آن جای داد.
درنهایت بهتر است رنگ دیوارها و وسایل اتاق نمونه‌گیری روشن و خنثی، تا حس پاکیزگی به بیمار منتقل شود و محیط کاملاً بهداشتی به نظر برسد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پر بازدید

بازسازی مسکونی

بازسازی واحد مسکونی بازسازی خانه مسکونی از جمله کارهایی است که اکثریت ساکنین یک ساختمان مسکونی بعد از مدت زمانی که از سکونت در ساختمان

ادامه متن »
×

مشاوره رایگان: هر سوالی داری بپرس

×